Vägskäl

2 kommentarer

En morgon med barn som börjar med tjafs mellan barnen är ingen rolig start på dagen!

Vi hade inga planer just den här dagen och när barnen började med att visa sig från sin sämsta sida kände jag att vi behövde hitta på något. Annars fortsätter de att smågnabbas hela dagen. 

Sagt och gjort, vi packade in oss i bilen och körde till Hesselby i Dalhem och åkte gammalt tåg som drogs av ett riktigt ånglok. 

Det var konduktörer med tidsenliga uniformer, stinsar, gammaldagsa biljetter, ingen ac. 
Tåget rusade fram i Max 45 km/h så det gick fint att stå på plattformen mellan tågvagnarna för att få luft medan tåget körde. 

En upplevelse för både stor och liten. 

Turen på drygt 6 km gick mellan Hesselby och Roma. Det gick att hoppa på tåget på båda ställena, men eftersom det finns museum, café, ett fint gammalt stationshus och öppet "garage" till lok och vagnar i Hesselby så var det givet att turen där. Barnen kunde leka på lekplatsen och fika i väntan på att tåget skulle komma. 
I Roma fanns det mest ett stationshus. 

Konduktören slog sig ner och började prata med min mamma och hennes väninna under färden. Han berättade att de kör året runt och den 30 december kör de Tomtetåget. Då stannar de på en station där det bjuds på glögg och tilltugg samt godis till barnen. Och så får man träffa tomten. Han är tydligen ledig då...
Barnen påbörjade genast övertalningskampanjen! De vill fira jul på Gotland detta året! 

Är ni på Gotland så är detta en kul och annorlunda upplevelse. 

Vi får väl se om vi åker tomtetåget eller inte.. det hade så klart varit mysigt!

/Johanna

 
1 Fröken hauffman:

skriven

Bra idé! OM man skulle råka vara där just då :)

2 ontherainbow.blogg.se:

skriven

Det kan vara värt att planera en resa till Gotland... kanske inte bara pga detta tåg. Ön fullkomligt vimlar av fina platser och roliga saker att hitta på.
Jag har maaaassor av tips om intresse finns. :)