En dag på Ljugarn

Kommentera

Ännu en fantastisk dag på solsäkra Gotland är till ända. 

Vi började med att handla på en gårdsbutik. Det är så mysigt att stanna till på en gård längst vägen och botanisera bland grönsaker, potatis, frukt, sylt och annat gott som gårdens bönder har till försäljning. 

Därefter åkte vi till Ljugarn för att bada på den långa badstranden. Stranden är inte så bred men väldigt lång och har härlig finkornig sand. Eftersom stranden är långsmal är man nära vattenlinjen vilket jag uppskattar när de små barnen springer och leker, badar och bygger sandslott. 
Eftersom stranden är så lång hittar man lätt en "egen" bit strand där man får vara ganska ifred. 

Det finns ett mysigt strandcafé längre bort men det hoppade vi över denna gången. 

När vi skulle gå hemåt insåg vi att det stod 4 st likadana tält uppställda på gräset intill stranden. 
De hade trädäck med utemöbler utanför varje tält. Vi blev nyfikna och tittade närmre när vi blev inbjudna att titta inne i det ena tältet. 
Där inne fanns en dubbelsäng (ja riktig säng), nattduksbord, hyllor, krukväxter, spegel och ljusslinga och golven var täckta av mattor. 
De var bra mycket rymligare än jag hade kunnat tro. 
De som bjöd in oss i tältet berättade att i priset för att hyra tälten ingick det en frukostkorg som cyklades dit kl 8:30 varje morgon.  
Tänk att somna till vågornas brus och vakna och äta frukost med havet som sällskap. Och till råga på allt får man sova i riktiga sängar och slipper att packa med sig tält, sovsäck och liggunderlag. 

Tälten kunde hyras per natt och jag hittade flera ställen att boka dem på, bl.a. AirBnB och denna sidan http://havsangen.se/

Jag blev helt såld på tanken att boka några nätter i ett sådant tält och hoppas att jag kan ta med mig min älskade flickvän på ett sådant äventyr nästa sommar!

/ Johanna