Fem dagar kvar...

En kommentar

Snart har det gått sex veckor sedan jag önskade mina kollegor och elever en glad sommar! Sex veckor som gått lite för fort och när det närmar sig slutet så kommer alltid lite ångest på det. Ångest att återgå till tidiga morgnar och hetsen med att fixa dig själv och barnen på morgonen. Lämna och hämta och förhoppningsvis inte behöva jobba över med någon elev som vägrar göra det som ska göras just där och då. 

Och lite ångest över att de ljusa ljumma kvällarna är över och mörkret kommer närmre oss.. lite närmare för varje dag. 
Det enda som är mysigt med mörkret är väl alla tända ljus som finns här och var i hemmen. Tända ljus är något jag tycker är supermysigt. Och denna hösten är speciell. Det är min och älsklingens första höst tillsammans. Vi har genomgått iskalla dagar, underbart varma sommardagar och nu ska vi få gå härliga höstpromenader och göra soppor, sylt, saft, kanelbullar och njuta av värmande ljus och varandras närhet. Och förhoppningsvis hoppa i stora gulröda lönnlöv tillsammans med barnen, grilla på våra utflykter och smaska i oss godsaker i höstkylan, som vi bakat. 

Men hösten är inte där. Inte än. Det är fortfarande sommarvärme vissa dagar. Idag var en sådan dag. 24 grader och sol, kunde inte få mig att vara inne och städa, som jag hade tänkt mig. Det blev bikini och en bok ute på gräsmattan. Nu maxar jag in de sista soldagarna på mina sista lediga dagar. 

/Carola

 
1 ullie:

skriven

Bäst att ta vara på vädret när det är. här va me 24 idag me ingen sol den försvann på fm tråkigt var e min sommar. kram o fin onsdag ullie