Det blir inte alltid som man tänkt sig

En kommentar

Ibland blir man förundrad och samtidigt väldigt glad. En av dessa gångerna är i vår familj. När jag och J träffades så berättade jag om mina barn och hon om sina. Jag talade om att min äldsta son är lite känslig och just detta om att en ny kommer in i hans liv, som dessutom har mindre barn. Att vi får ta det lugnt. 

J var med nervös hur det skulle gå med sin minsta gentemot min stora. Ännu en liten i familjen som tar uppmärksamhet och behöver hjälp. 
Vi introducerade dem. Det gick bra från första början. Vi träffades gemensamt i en pulkabacke och började där med vänskap, lek, korv med bröd och varm choklad. 
Det blev ett band fort mellan oss alla och alla tyckte om alla. 
De har växt ihop som syskon. De kallar sig syskon och de beter sig som syskon. De är fina mot varandra, de hjälps åt, de skrattar hejdlöst och de retas och blir sura på varandra. Men mest är det glädje. Precis som syskon och en familj. 
Underbart! Och det fina är att min äldsta och hennes yngsta blev den fina kombon. De gillar varandra. Minsta vill vara som "storebror" och gör som honom. Dabar, säger saker, har kepsen likadant och vill ofta vara där han är, medan min snart 12-åring ligger med J när hon nattar lillprins, han går ut och puttar fart på gungan, hjälper honom med saker och när vi i lördags var allihopa och tittade på mellantjejen som spelade cup, så fann vi dessa två så här.. så fint. Så varm man blir. 
Det blir inte alltid som man tänkt sig men så underbart ändå! 
 
 
1 Marie:

skriven

Så fin bild.
Skönt att det gick så bra med barnen. Måste ju underlätta en hel del för er relation också!

Svar: Tack Marie!Farhågan är ju alltid att vi vuxna blir kära, men att barnen inte kommer överens eller att de inte gillar sin nya bonusmamma. Då kan det ju bli svårt att få ihop alla till att bli en hel familj.
Jag tänkte att C's äldsta son som snart blir tonåring kanske inte skulle bli överförtjust i att få ytterligare en liten skrutt springandes kring benen. Men de två hittade varandra på ett helt nytt plan. Storebror är expert på att ta hand om lillebror och avleda uppmärksamheten när myrorna i byxorna gör sig påminda. Och de båda samarbetar för att driva igenom olika förslag som de kokar ihop.
Vi har onekligen haft tur för det är ju många olika individer (5 barn och 2 vuxna) som alla ska komma överens och dela allt. Det finns många chanser till friktion. Men det har gått över förväntan och det är väldigt värdefullt för oss. =)
/Johanna
ontherainbow.blogg.se